Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en krui­den­pu­ree

Handig: je kunt dit gerecht in een keer voor 2 dagen maken. Scheelt een hoop tijd!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig: je kunt dit gerecht in een keer voor 2 dagen maken. Scheelt een hoop tijd! 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 6/7 van de olie en pureer tot kruidenolie.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de helft van de uien en snijd in parten. Verdeel de groenten over met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten circa 12 min. in het midden van oven. Haal de groenten uit de oven. Draai de temperatuur terug naar 180°C.
  3. Schil de aardappelen, halveer ze en doe in een pan met water. Zorg dat de ze net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de rest van de kruidenolie, peper en eventueel zout.
  4. Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en het water toe. Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze 5 min. Giet af.
  5. Leg de bevroren kabeljauwfilets in de ovenschaal. Verdeel alle groenten en de tomatensaus erover. Verdeel de aardappelpuree er in een laag over. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin in het midden van de oven.

Tip:

Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.

Tip:

Dit gerecht kan je vooraf bereiden. Dek de ovenschotel af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwijder de vershoudfolie voor deze in de oven gaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met kabeljauw en kruidenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en krui­den­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 12 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 6 el milde olijfolie

Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met de olie en pureer tot kruidenolie.

3
3
  • ½ courgette
  • 125 g champignons

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten.

4
4
  • 2 rode paprika's
  • 1 witte uien

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd in parten.

5
5

Verdeel de groenten over met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Rooster de groenten circa 12 min. in het midden van oven. Haal de groenten uit de oven. Draai de temperatuur terug naar 180°C.

7
7
  • 1.2 kg iets kruimige aardappel

Schil de aardappelen, halveer ze en doe in een pan met water. Zorg dat de ze net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook in 20 min. gaar.

8
8
  • 25 g ongezouten boter
  • 200 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan.

9
9

Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de rest van de kruidenolie, peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 witte uien
  • 1 el milde olijfolie
  • 35 g tomatenpuree

Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee.

11
11
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl kristalsuiker
  • 50 ml water

Voeg de tomatenblokjes, suiker en het water toe. Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 200 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze 5 min. Giet af.

13
13
  • 4 diepvries kabeljauwfilets

Leg de bevroren kabeljauwfilets in de ovenschaal. Verdeel alle groenten en de tomatensaus erover. Verdeel de aardappelpuree er in een laag over.

14
14

Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.