bewaar
Ovenschotel met kabeljauw en kruidenpuree
Ovenschotel met kabeljauw en kruidenpuree
bewaar

Ovenschotel met kabeljauw en kruidenpuree

Handig: je kunt dit gerecht in een keer voor 2 dagen maken. Scheelt een hoop tijd!

50 min. bereiden
25 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

7 el

milde olijfolie

½

courgette

125 g

champignons

2

rode paprika's

2

witte uien

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

25 g

ongezouten roomboter

200 ml

halfvolle melk

35 g

tomatenpuree

400 g

tomatenblokjes

1 tl

kristalsuiker

50 ml

water

200 g

broccoli

4

diepvries kabeljauwfilets

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30)

Handig: je kunt dit gerecht in een keer voor 2 dagen maken. Scheelt een hoop tijd!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 6/7 van de olie en pureer tot kruidenolie.

2

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de helft van de uien en snijd in parten. Verdeel de groenten over met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten circa 12 min. in het midden van oven. Haal de groenten uit de oven. Draai de temperatuur terug naar 180°C.

3

Schil de aardappelen, halveer ze en doe in een pan met water. Zorg dat de ze net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe terug in de hete pan. Voeg de boter en de melk toe en laat nog even staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en boter met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met de rest van de kruidenolie, peper en eventueel zout.

4

Snipper de rest van de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en het water toe. Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze 5 min. Giet af.

5

Leg de bevroren kabeljauwfilets in de ovenschaal. Verdeel alle groenten en de tomatensaus erover. Verdeel de aardappelpuree er in een laag over. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin in het midden van de oven.

algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.

algemeenDit gerecht kan je vooraf bereiden. Dek de ovenschotel af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwijder de vershoudfolie voor deze in de oven gaat.