Spa­ghet­ti met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor! 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.
  4. Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.

Tip:

Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine

Tip:

De saus, gehaktballen en ovengroenten kun je vooraf bereiden. Verwarm in de tijd dat spaghetti kookt de gehaktballetjes in tomatensaus in een pan en roerbak de groenten nog 3 min. in een hete wok (extra olie toevoegen is niet nodig).

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 10 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 6 el milde olijfolie

Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met de olie en pureer tot kruidenolie.

3
3
  • 2 uien
  • 1 sneetje witbrood
  • 75 ml halfvolle melk

Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit.

4
4
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 middelgroot ei

Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout.

5
5

Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

6
6
  • 25 g ongezouten boter

Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.

7
7
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee.

8
8
  • 800 g tomatenblokjes
  • ½ el kristalsuiker
  • 125 ml water

Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 courgette
  • 250 g champignons

Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat.

10
10

Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.

11
11
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12
12

Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.