bewaar
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
bewaar

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor!

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

6 el

milde olijfolie

2

uien

1 sneetje

witbrood

75 ml

halfvolle melk

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

25 g

ongezouten roomboter

70 g

tomatenpuree

800 g

tomatenblokjes

½ el

kristalsuiker

125 ml

water

1

courgette

250 g

champignons

300 g

spaghetti

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

2

Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.

3

Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.

tip

serveertipLekker met Parmezaanse kaas.

algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine

algemeenDe saus, gehaktballen en ovengroenten kun je vooraf bereiden. Verwarm in de tijd dat spaghetti kookt de gehaktballetjes in tomatensaus in een pan en roerbak de groenten nog 3 min. in een hete wok (extra olie toevoegen is niet nodig).