bewaar
Gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus
bewaar

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta.

45 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

witbrood

50 ml

halfvolle melk

400 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

2

uien

1 tl

gedroogde oregano

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

1 tl

zout

4 el

paneermeel

2 el

traditionele olijfolie

720 ml

passata di pomodoro

Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta.

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Snipper de uien, zet apart. Meng het brood, de helft van de ui, oregano, nootmuskaat, het zout en peper erdoor en kneed het gehakt door.

2

Verdeel het gehakt in 2 porties per persoon en vorm er met vochtige handen mooi ronde ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballen 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager, voeg de rest van de ui toe en bak 2 min. mee. Schenk de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de ballen in 15 min. gaar.

tip

serveertipLekker met spaghetti en vers basilicum.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 00:44 min.