bewaar
Gehaktballetjes in biersaus
Gehaktballetjes in biersaus
bewaar

Gehaktballetjes in biersaus

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

oud witbrood

4 eetlepels

melk

1

ei

500 g

half-om-halfgehakt

nootmuskaat

4 eetlepels

paneermeel

25 g

boter

1 zakje

fijne soepgroenten

½ flesje

witbier

200 ml

kookroom

1 eetlepel

scherpe mosterd

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Brood ontkorsten, in stukken snijden en in melk weken. In kom brood en ei door gehakt kneden. Gehakt kruiden met mespunt nootmuskaat, zout en peper en 20-24 balletjes ervan draaien. Paneermeel op plat bord strooien en gehaktballetjes erdoor rollen.

2

In koekenpan boter verhitten, gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en gehaktballetjes in 10-15 min. gaarbakken, af en toe keren. Gehaktballetjes op warme schaal scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Overtollig braadvet uit pan scheppen en soepgroenten in achtergebleven braadvet ca. 5 min. bakken. Bier, kookroom en mosterd door groenten roeren. Saus op hoog vuur in 1-2 min. inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus over gehaktballetjes scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktballetjes in biersaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig