bewaar
Gehaktballetjes in biersaus
Gehaktballetjes in biersaus
bewaar

Gehaktballetjes in biersaus

35 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

oud witbrood

4 eetlepels

melk

1

ei

500 g

half-om-halfgehakt

nootmuskaat

4 eetlepels

paneermeel

25 g

boter

1 zakje

fijne soepgroenten

½ flesje

witbier

200 ml

kookroom

1 eetlepel

scherpe mosterd

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Brood ontkorsten, in stukken snijden en in melk weken. In kom brood en ei door gehakt kneden. Gehakt kruiden met mespunt nootmuskaat, zout en peper en 20-24 balletjes ervan draaien. Paneermeel op plat bord strooien en gehaktballetjes erdoor rollen.

2

In koekenpan boter verhitten, gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en gehaktballetjes in 10-15 min. gaarbakken, af en toe keren. Gehaktballetjes op warme schaal scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Overtollig braadvet uit pan scheppen en soepgroenten in achtergebleven braadvet ca. 5 min. bakken. Bier, kookroom en mosterd door groenten roeren. Saus op hoog vuur in 1-2 min. inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus over gehaktballetjes scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.