Ingrediënten
4 personen
500 g
half-om-halfgehakt
1
ui
30 g
paneermeel
50 ml
melk
6 takjes
selderij
20 g
boter
½ pot
runderfond
50 ml
kookroom light
3 el
Japanse sojasaus
2 el
allesbinder
Aan de slag
Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en de helft van de selderij. Kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een koekenpan. Leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 04:21 min.
Gehaktballetjes met saus

hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en de helft van de selderij. Kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een koekenpan. Leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g half-om-halfgehakt
1 ui
30 g paneermeel
50 ml melk
6 takjes selderij
20 g boter
½ pot runderfond
50 ml kookroom light
3 el Japanse sojasaus
2 el allesbinder