bewaar
Gehaktballetjes met saus
Gehaktballetjes met saus
bewaar

Gehaktballetjes met saus

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

500 g

half-om-halfgehakt

1

ui

30 g

paneermeel

50 ml

melk

6 takjes

selderij

20 g

boter

½ pot

runderfond

50 ml

kookroom light

3 el

Japanse sojasaus

2 el

allesbinder

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en de helft van de selderij. Kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt.

2

Verhit de boter in een koekenpan. Leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.