bewaar
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
bewaar

'Indische' gehaktballetjes met zoete saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

20 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
231waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

6 el

ketjap

3 el

pindakaas met stukjes noot

2 tl

sambal oelek

3 el

zoete chilisaus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.

2

Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.

3

Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.

combinatietipNeem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.

bewaartipJe kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 00:44 min.