'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
Voor als je van een beetje pittig houdt.
Ingrediënten
4 personen
500 g
half-om-halfgehakt
6 el
ketjap
3 el
pindakaas met stukjes noot
2 tl
sambal oelek
3 el
zoete chilisaus
Aan de slag
Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
Voor als je van een beetje pittig houdt.

null personen
425 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
combinatietip:Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
bewaartip:Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g half-om-halfgehakt
6 el ketjap
3 el pindakaas met stukjes noot
2 tl sambal oelek
3 el zoete chilisaus