bewaar
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
bewaar

'Indische' gehaktballetjes met zoete saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

20 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
247waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

6 el

ketjap

3 el

pindakaas met stukjes noot

2 tl

sambal oelek

3 el

zoete chilisaus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.

2

Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.

3

Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.

combinatietipNeem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
bewaartipJe kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Indische' gehaktballetjes met zoete saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig