In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met zoe­te saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

(221) waardeer
indonesisch lunch Voor als je van een beetje pittig houdt. 4 personen
3 221

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
  2. Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
  3. Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.

combinatietip:

Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.

bewaartip:

Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische gehaktballetjes met zoete saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met zoe­te saus

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 el ketjap
  • 3 el pindakaas met stukjes noot
  • 2 tl sambal oelek

Meng het gehakt met de ketjap, pindakaas en sambal.

2
2

Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.

3
3

Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.

4
4
  • 3 el ketjap
  • 3 el zoete chilisaus

Meng de rest van de ketjap met chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.

combinatietip:

Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.

bewaartip:

Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.