Indische gehaktballetjes met zoete saus
Voor als je van een beetje pittig houdt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g half-om-halfgehakt
- 6 el ketjap
- 3 el pindakaas met stukjes noot
- 2 tl sambal oelek
- 3 el zoete chilisaus
Advertentie
Bereiden
- Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
- Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
- Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
combinatietip:
Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
bewaartip:
Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.240 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Indische gehaktballetjes met zoete saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indische gehaktballetjes met zoete saus
- 500 g half-om-halfgehakt
- 3 el ketjap
- 3 el pindakaas met stukjes noot
- 2 tl sambal oelek
Meng het gehakt met de ketjap, pindakaas en sambal.
Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
- 3 el ketjap
- 3 el zoete chilisaus
Meng de rest van de ketjap met chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
combinatietip:
Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
bewaartip:
Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.