In­di­sche ge­hakt­bal­len

De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng.

(171) waardeer
indonesisch hoofdgerecht De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng. 4 personen
3 171

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pinda's grof. Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s. Pers de knoflook erboven.
  2. Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd. Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen ballen van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door.
  3. Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.
video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 534 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische gehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche ge­hakt­bal­len

1
1
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 sneetje witbrood
  • 3 el ketjap manis
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei

Hak de pinda's grof. Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom.

2
2
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook

Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s. Pers de knoflook erboven.

3
3

Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd.

4
4
  • 4 el seroendeng

Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen ballen van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6

Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.