In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met ket­jap en groen­ten­a­si

Met zelfgemaakte gehaktballetjes.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met zelfgemaakte gehaktballetjes. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe het gehakt in een kom en kneed er de ketjap, de seroendeng en de sambal door. Vorm er balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en laat op laag vuur nog 10 min. garen in de saus.
  3. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van 1 rode peper uit 1 groentepakket fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en de rode peper. Voeg de rest van de groente uit de pakketten toe, verkruimel de kippenbouillontablet erboven, zet het vuur hoog en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Bestrooi de gebakken groenterijst met de seroendeng en serveer met de balletjes.

combinatietip:

Fan van pittig? Snijd dan ook de peper uit het tweede pakket nasi/bamigroenten in stukjes en bak deze mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met ket­jap en groen­ten­a­si

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el ketjap manis
  • 3 el seroendeng
  • 1 tl sambal manis

Doe het gehakt in een kom en kneed er de ketjap, de seroendeng en de sambal door.

3
3
  • 1 el arachideolie

Vorm er balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

4
4
  • 4 el ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en laat op laag vuur nog 10 min. garen in de saus.

5
5
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 450 g nasi-bamigroente

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van 1 rode peper uit 1 groentepakket fijn.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en de rode peper.

7
7
  • 450 g nasi/bami groentemix
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de rest van de groente uit de pakketten toe, verkruimel de kippenbouillontablet erboven, zet het vuur hoog en roerbak 3 min.

8
8
  • 1 el seroendeng

Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Bestrooi de gebakken groenterijst met de seroendeng en serveer met de balletjes.

combinatietip:

Fan van pittig? Snijd dan ook de peper uit het tweede pakket nasi/bamigroenten in stukjes en bak deze mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.