bewaar
Pittige gehaktballetjes met snelle bami
Pittige gehaktballetjes met snelle bami
bewaar

Pittige gehaktballetjes met snelle bami

Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!

15 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

half-om-halfgehakt

2 el

sambal badjak

1

middelgroot ei

6 el

ketjap manis

4 el

arachideolie

250 g

egg noodles

1 teen

knoflook

800 g

verse oosterse wokgroenten

Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de sambal, het ei en ⅓ ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.

4

Verhit de rest van de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, de rest van de sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.

5

Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.