bewaar
Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd
Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd
bewaar

Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd

Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel.

15 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

2

zure augurken

300 g

half-om-halfgehakt

2 tl

maizena

1 el

ketjap manis

2 tl

Franse mosterd

3 el

tarwebloem

1

middelgroot ei

75 g

paneermeel

300 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • cocktailprikker

Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel.

Aan de slag

1

Snijd de augurken fijn. Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.

2

Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en paneermeel.

3

Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Geef er mosterd en cocktailprikkers er apart bij.

tip

Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd

Instructievideo - 02:31 min.