bewaar
Pannenkoeken met witte kool
Pannenkoeken met witte kool
bewaar

Pannenkoeken met witte kool

30 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

eierpannenkoekmix

4 eetlepels

olie

250 g

half-om-halfgehakt

600 g

witte kool

2 eetlepels

ketjap manis

3 eetlepels

pindakaas

2 theelepels

sambal oelek

100 g

gemalen belegen kaas

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In kom pannenkoekmix met water volgens gebruiksaanwijzing tot beslag roeren. In koekenpan steeds beetje olie verhitten en 8 pannenkoeken bakken. Op bord onder deksel warm houden. Intussen in wok 2 el olie verhitten en gehakt rul bakken. Kool 2 min. meebakken, 100 ml water toevoegen en kool in 5 min. gaarstoven. Ketjap, pindakaas, sambal, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Als saus te dik wordt eventueel scheutje water toevoegen. Ovengrill voorverwarmen. Koolmengsel op een helft van elke pannenkoek scheppen. Pannenkoeken dubbelklappen en op ingevette bakplaat leggen. Kaas erover strooien en onder hete grill in 1-2 min. laten smelten.

algemeenprijs per persoon 1.40 (in februari 2004)