Na­si met wit­te kool en een ge­bak­ken ei

Vegetarische nasi op z'n oosters.

(43) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vegetarische nasi op z'n oosters. 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 min.
  2. Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren. Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes.

variatietip:

Breng je nasi extra op smaak door er 3 cm verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en sambal.

combinatietip:

Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Nasi met witte kool en een gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met wit­te kool en een ge­bak­ken ei

1
1
  • 200 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal oelek
  • 300 g AH Biologisch gesneden witte kool
  • 300 g gesneden prei

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 min.

3
3
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 eieren

Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren.

4
4
  • 200 g peultjes

Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes.

variatietip:

Breng je nasi extra op smaak door er 3 cm verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en sambal.

combinatietip:

Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.