bewaar
Nasi met witte kool en een gebakken ei
Nasi met witte kool en een gebakken ei
bewaar

Nasi met witte kool en een gebakken ei

Vegetarische nasi op z'n oosters.

30 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

zilvervliesrijst

2 tenen

knoflook

3 el

zonnebloemolie

2 tl

sambal oelek

300 g

AH Biologisch gesneden witte kool

300 g

gesneden prei

2 el

ketjap manis

4

eieren

200 g

peultjes

Vegetarische nasi op z'n oosters.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 min.

2

Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren. Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes.

tip

combinatietipLekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.

variatietipBreng je nasi extra op smaak door er 3 cm verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en sambal.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.