bewaar
Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
bewaar

Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei

Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.

25 min. bereiden
zeer pittig
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

3 el

zonnebloemolie

2

uien

400 g

verse soepgroente

2 tl

sambal oelek

6 el

ketjap manis

4

middelgrote eieren

75 g

cassave kroepoek

Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud in een zeef en laat verder afkoelen. Verhit ondertussen 2/3 olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de soepgroente en sambal toe en roerbak 3-4 min. Doe de ketjap en rijst erbij en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen 1/3 olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met zout. Schep de nasi in kommen en leg er 1 gebakken ei op. Serveer met de kroepoek.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.