Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

Klassieke Italiaan met lekker veel groente

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Klassieke Italiaan met lekker veel groente 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen. Snijd de peen en courgette in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een pan. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak op middelhoog vuur 3 min. of tot het gehakt rul is. Voeg de saus en peen toe en stoof het gerecht in 15 min. met de deksel op de pan gaar. Voeg de laatste 8 min. de courgette toe. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Spaghetti bolognese met gehakt en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g winterpeen
  • 1 courgette

Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen. Snijd de peen en courgette in blokjes van 2 cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een pan. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak op middelhoog vuur 3 min. of tot het gehakt rul is.

3
3
  • 500 g pastasaus kruiden

Voeg de saus en peen toe en stoof het gerecht in 15 min. met de deksel op de pan gaar. Voeg de laatste 8 min. de courgette toe.

4
4
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.