
Pasta bolognese
Een klassieke pasta in een biologisch jasje.
Ingrediënten
4 personen
50 g
coburgerham
2 el
traditionele olijfolie
300 g
half-om-halfgehakt
4 stengels
bleekselderij
200 g
winterpeen
2 tenen
knoflook
720 ml
gezeefde tomaten
300 g
spaghetti
12 blaadjes
verse basilicum
Aan de slag
Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.
bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
bereidingstipJe kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietipLekker met rucola en Parmezaanse kaas