bewaar
Pasta bolognese
Pasta bolognese
bewaar

Pasta bolognese

Een klassieke pasta in een biologisch jasje.

20 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

coburgerham

2 el

traditionele olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

4 stengels

bleekselderij

200 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

720 ml

gezeefde tomaten

300 g

spaghetti

12 blaadjes

verse basilicum

Een klassieke pasta in een biologisch jasje.

Aan de slag

1

Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.

3

Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.

4

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

bereidingstipJe kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met rucola en Parmezaanse kaas