bewaar
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
bewaar

Spaghetti bolognese

20 min. bereiden
30 min. wachten
296waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

250 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2 el

traditionele olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

450 g

mager rundergehakt

6 el

runderbouillon van tablet

800 g

tomatenblokjes

1 el

tomatenpuree

300 g

spaghetti

Aan de slag

1

Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.

2

Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

3

Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.

combinatietipLekker met geraspte kaas.

bereidingstipGebruik veel water (wel 5 liter voor 1 pak). Eerst water koken, dan pasta erin. Af en toe roeren, anders kleeft de pasta aan elkaar.

Aardappelen en pasta koken

Instructievideo - 02:52 min.