bewaar
Eenvoudige spaghetti bolognese
Eenvoudige spaghetti bolognese
bewaar

Eenvoudige spaghetti bolognese

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.

30 min. bereiden
30 min. wachten
415waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

250 g

winterpeen

1 stengel

bleekselderij

2 el

milde olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

1 el

tomatenpuree

500 g

mager rundergehakt

90 ml

runderbouillon

800 g

tomatenblokjes in blik

300 g

spaghetti

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

2

Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

tip

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.

variatietipEten er geen kinderen mee? Je kunt de bouillon vervangen door rode wijn voor een extra volle smaak.

bewaartipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Spaghetti bolognese maken

Instructievideo - 04:19 min.