
Ingrediënten
1 zak
kleine krieltjes
1 el
olijfolie
1
rode ui
1 zak
Provençaalse wokgroenten
1 blik
tomatenblokjes
1 liter
visbouillon
300 g
koolvisfilet
1
stokbrood
Aan de slag
Kook de krieltjes in ruim water in 5 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
Draai het vuur laag. Voeg de vis en krieltjes toe en warm 4 min. door, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vissoep in 4 diepe borden. Serveer met het stokbrood.
algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op middelhoog vuur.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.