bewaar
Provençaalse vissoep
Provençaalse vissoep
bewaar

Provençaalse vissoep

15 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

1 zak

kleine krieltjes

1 el

olijfolie

1

rode ui

1 zak

Provençaalse wokgroenten

1 blik

tomatenblokjes

1 liter

visbouillon

300 g

koolvisfilet

1

stokbrood

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in ruim water in 5 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.

2

Draai het vuur laag. Voeg de vis en krieltjes toe en warm 4 min. door, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de vissoep in 4 diepe borden. Serveer met het stokbrood.

tip

algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.