bewaar
Provençaalse tonijnschotel
Provençaalse tonijnschotel
bewaar

Provençaalse tonijnschotel

15 min. bereiden
20 min. wachten
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

tonijn

2 el

olijfolie

1 zak

Provençaalse wokgroenten

2

uien

2 tenen

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

1

Frans stokbrood

75 g

kruidenboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tonijn in stukjes en schep om met wat peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de uien 5 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

2

Meng de wokgroente met de tomatenblokjes met vocht en de stukjes tonijn en schep in de ovenschaal of braadslee. Bestrijk de sneetjes stokbrood met de kruidenboter, verdeel ze met de boterkant naar boven over de schotel, zodat het mengsel wordt afgedekt.

3

Zet de ovenschaal of braadslee in de oven en bak het gerecht in 20 min. goudbruin en gaar.

4

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per ovenverschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.