Gegratineerde Provençaalse groentesoep

Advertentie
Ingrediënten
- ½ gesneden Pain de Boulogne (brood)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 zakje Provençaalse kruidenmix (8 g)
- 1 zakje pizzakaas (40+ (150 g))
- 1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g)
- 1 pak groentesoep (met courgette en tijm (105 g))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen. Uit 4 boterhammen zo groot mogelijke rondjes zonder korst snijden of uitsteken met een kopje. Broodrondjes in grote koekenpan in 2 el olie om en om bakken (2 aan 2). Op keukenpapier laten uitlekken. Gebakken broodrondjes met kruiden bestrooien en dik met kaas bedekken. In diepe soeppan 3 el olie verhitten en wokgroenten 3 min. roerbakken. 1 1/2 l koud water toevoegen. Soeppoeder erdoor kloppen met een garde en aan de kook brengen. Met deksel op pan 5 min. laten koken. Op smaak brengen met zwarte peper. Soep in 4 brede diepe kommen scheppen. Broodrondje met kaas in elke kom leggen. Op rooster onder grill zetten en kaas in ca. 3 min. lichtbruin laten worden. Rest brood erbij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 23 g
- vet 28 g