bewaar
Wittebonenschotel met worst en spekjes
Wittebonenschotel met worst en spekjes
bewaar

Wittebonenschotel met worst en spekjes

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

2 tenen

knoflook

2 potten

witte bonen

1

Groninger

1

Frans stokbrood

2 eetlepels

olijfolie

½ duopak

gerookte spekblokjes

1 zak

gesneden prei

1 blik

tomatenblokjes

2 theelepels

Provençaalse

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

Knoflook pellen en fijnsnijden. Witte bonen in vergiet afspoelen en laten uitlekken. Worst in dunne schuine plakjes snijden. Brood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Spekblokjes toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Prei toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Bonen, tomatenblokjes, worst en Provençaalse kruiden toevoegen en gerecht op laag vuur ca. 5 min. laten stoven. Naar smaak peper toevoegen. Bonenschotel over 4 borden verdelen. In plakjes gesneden brood erbij geven.