Ingrediënten
4 personen
2 teentjes
knoflook
1 duopak
spekblokjes
1 zak
gesneden prei
2 bakjes
gemarineerde kookolijven
2 pakken
gnocchi di patate
2 eetlepels
azijn
1 theelepel
mosterd
1 theelepel
suiker
1 zak
spinazie
1 zakje
geraspte kaas
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnsnijden. Spekblokjes in droge koekenpan zachtjes uitbakken. Vuur hoog zetten. Prei en knoflook toevoegen en 4 min. meebakken. Geregeld omscheppen. Olie van olijven afgieten en apart houden. Olijven 3 min. met prei-spekmengsel meebakken. Gnocchi ondertussen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. In eigen pan mengen met prei-spek-olijvenmengsel. Naar smaak zout en peper toevoegen. Azijn, mosterd, suiker en naar smaak zout en peper toevoegen. 6 el olie van olijven erdoor roeren. Dressing in schaal met spinazie mengen. Kaas door gnocchi scheppen. Gnocchi over 4 borden verdelen en spinaziesla ernaast scheppen.
Gnocchi met spekjes en olijven

hoofdgerecht
4 personen
882 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnsnijden. Spekblokjes in droge koekenpan zachtjes uitbakken. Vuur hoog zetten. Prei en knoflook toevoegen en 4 min. meebakken. Geregeld omscheppen. Olie van olijven afgieten en apart houden. Olijven 3 min. met prei-spekmengsel meebakken. Gnocchi ondertussen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. In eigen pan mengen met prei-spek-olijvenmengsel. Naar smaak zout en peper toevoegen. Azijn, mosterd, suiker en naar smaak zout en peper toevoegen. 6 el olie van olijven erdoor roeren. Dressing in schaal met spinazie mengen. Kaas door gnocchi scheppen. Gnocchi over 4 borden verdelen en spinaziesla ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 teentjes knoflook
1 duopak spekblokjes
1 zak gesneden prei
2 bakjes gemarineerde kookolijven
2 pakken gnocchi di patate
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
1 zak spinazie
1 zakje geraspte kaas