Tian van mediterrane groenten

Advertentie
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 dunne aubergine
- 1 kleine courgette
- zout en peper
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 takjes tijm
Keukenspullen
- ovenschaal, inhoud 1/2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Knoflook pellen en halveren. Ui pellen en in 8 parten snijden. Paprika wassen, schoonmakenen in 12 stukken snijden. Aubergine wassen, halveren en in plakken snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Groenten in ovenschaal rangschikken. Knoflook erover verdelen. Groenten bestrooien met zout en peper, olie en citroensap erover druppelen. Ovenschaal op rooster in midden van oven schuiven. Groenten ca. 45 minuten laten bakken, zo nu en dan omscheppen. Schaal uit oven nemen. Tijmblaadjes van takjes rissen en door groenten mengen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 9 g
- vet 20 g