bewaar
Ovenschotel mediterrane groenten
Ovenschotel mediterrane groenten
bewaar

Ovenschotel mediterrane groenten

Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1½

courgette

8

trostomaten

2

rode uien

8 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

15 g

takje rozemarijn

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm)

  • staafmixer

Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.

2

Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.

4

Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.

5

Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.

bewaartipJe kunt deze ovenschotel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie in 20 min. in de oven op 180 °C.

algemeenMakkelijke optie: leg de groenten dakpansgewijs in de schaal of rangschik ze per soort.

Ovenschotel met mediterrane groenten

Instructievideo - 02:21 min.