Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
Italië meets Frankrijk in deze verrassende combinatie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- ½ courgette
- 1 ui
- 1½ teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 tl Provençaalse kruiden
- 40 ml rode wijn
- 400 g tomatenschijven
- 1½ el rodewijnazijn
- 500 g verse tagliatelle
- 125 g geitenkaas naturel 55+
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergines, paprikas en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met een rucolasalade.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 300 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- ½ courgette
- 1 ui
- 1½ teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 tl Provençaalse kruiden
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.
- 40 ml rode wijn
- 400 g tomatenschijven
Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
- 1½ el rodewijnazijn
Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
- 500 g verse tagliatelle
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- 125 g geitenkaas naturel 55+
- 15 g verse basilicum
Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met een rucolasalade.