bewaar
Ratatouille
Ratatouille
bewaar

Ratatouille

Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
404waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

1

aubergine

1

courgette

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

40 ml

rode wijn

400 g

tomatenblokjes in blik

1½ el

rodewijnazijn

Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.

3

Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.