Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

Aubergine, courgette en tomaten van de BBQ, deze groente heb je zó gegrild. Wij maken er een glutenvrije salade van.

(4) waardeer
bijgerecht Aubergine, courgette en tomaten van de BBQ, deze groente heb je zó gegrild. Wij maken er een glutenvrije salade van. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe samen met de rozemarijn en olijfolie in een kom. Roer door elkaar. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg op een bord. Bestrooi de plakken met peper en eventueel zout en bestrijk met ongeveer de helft van de rozemarijn-knoflookolie. Rooster de aubergine op een fijn rooster in ca. 8 min. gaar op de matig hete barbecue. Keer regelmatig, zodat er mooie grillruitjes ontstaan. Neem van de barbecue als de aubergine gaar is en leg op een platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Leg ze op een bord en bestrijk met de helft van de rest van de rozemarijn-knoflookolie. Gril de courgette in 3-4 min. beetgaar op een fijn rooster op de barbecue. Keer halverwege. Leg de courgette bij de aubergine op de schaal. Halveer de tomaten en besprenkel het snijvlak met de rest van de olie. Gril de tomaten 2-3 min. op het snijvlak. Leg ze bij de gegrilde groenten op de schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de groenten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade.

Tip:

Verschillende soorten groenten hebben een verschillende garingstijd. Gril ze daarom per soort en start met de groenten die de meeste tijd nodig hebben om gaar te worden.

Tip:

Als je een barbecue hebt met een grof rooster, vallen groenten er makkelijk doorheen. Snijd groenten eventueel in de lengte in plakken, zodat er minder kans is dat je ze kwijtraakt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groenten van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 50 ml milde olijfolie

Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe samen met de rozemarijn en olijfolie in een kom. Roer door elkaar.

3
3
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg op een bord. Bestrooi de plakken met peper en eventueel zout en bestrijk met ongeveer de helft van de rozemarijn-knoflookolie.

4
4

Rooster de aubergine op een fijn rooster in ca. 8 min. gaar op de matig hete barbecue. Keer regelmatig, zodat er mooie grillruitjes ontstaan.

5
5

Neem van de barbecue als de aubergine gaar is en leg op een platte schaal.

6
6
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Leg ze op een bord en bestrijk met de helft van de rest van de rozemarijn-knoflookolie.

7
7

Gril de courgette in 3-4 min. beetgaar op een fijn rooster op de barbecue. Keer halverwege. Leg de courgette bij de aubergine op de schaal.

8
8
  • 380 g Tasty Tom trostomaten

Halveer de tomaten en besprenkel het snijvlak met de rest van de olie. Gril de tomaten 2-3 min. op het snijvlak.

9
9
  • 125 g buffelmozzarella
  • 15 g verse basilicum

Leg ze bij de gegrilde groenten op de schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de groenten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.