bewaar
Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie
Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie
bewaar

Bruschetta met gebakken paddenstoelen & kruidenolie

Wie wist er dat je van een sneetje ciabatta zó een bijzonder hapje kon maken.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

14 porties

1

afbakciabatta

145 ml

zonnebloemolie

15 g

verse basilicum

15 g

verse krulpeterselie

20 g

verse selderij

200 g

paddenstoelen voor pasta

250 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Wie wist er dat je van een sneetje ciabatta zó een bijzonder hapje kon maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in plakken. Besprenkel de bovenkanten met 2 el zonnebloemolie (per 14 stuks). Rooster het brood ca. 10 min. op het rooster in het midden van de oven.

2

Verwijder ondertussen de harde steeltjes van het basilicum, de peterselie en de selderij en kook de kruiden 8 sec. in kokend water (blancheren). Giet af en koel ze meteen in koud water. Giet opnieuw af en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kruiden en 100 ml zonnebloemolie (per 14 stuks) in de blender en pureer 30 sec. of doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de paddenstoelen in plakken. Snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. Verhit de rest van de premium zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Besmeer de bruschette met de ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Besprenkel met 2 el kruidenolie en garneer met de fijngesneden kruiden.

tip

combinatietipDe rest van de kruidenolie is ook lekker voor over een salade met bijv. gebakken tomaatjes en mozzarella of over een romige pastinaak- of pompoensoep.

bewaartipJe kunt de kruidenolie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.