Courgettespaghetti met chorizo en paddenstoelen
Is het pasta? Is het groente? Sterker nog: het is allebei! Dit slanke pastagerecht is perfect voor een balansdag.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g chorizoworst (vleeswaren)
- 300 g gesneden uien
- 400 g paddenstoelen voor pasta
- 4 tenen knoflook
- 800 g courgettespaghetti
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de ui 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de courgette spaghetti erdoor en verwarm al omscheppend 1 min. Verdeel de chorizo erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met geroosterde pijnboompitten.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 770 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Courgettespaghetti met chorizo en paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgettespaghetti met chorizo en paddenstoelen
- 200 g chorizoworst
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 300 g gesneden uien
- 400 g paddenstoelen voor pasta
- 4 tenen knoflook
Voeg de paddenstoelen en knoflook toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 800 g courgettespaghetti
Meng de courgette spaghetti erdoor en verwarm al omscheppend 1 min. Verdeel de chorizo erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met geroosterde pijnboompitten.