bewaar
Kikkererwtenschotel met paddenstoelen
Kikkererwtenschotel met paddenstoelen
bewaar

Kikkererwtenschotel met paddenstoelen

20 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

200 g

paddenstoelen voor pasta

3 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

400 g

koelverse gesneden prei

800 g

kikkererwten in blik

300 ml

champignonsoep

7½ g

verse peterselie

2 tl

mosterd

Aan de slag

1

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook, prei en paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak nog 3 min. mee. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel schoon. Voeg samen met de soep toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel wat water toe als de schotel te droog is.

3

Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de kikkererwtenschotel. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel de schotel over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.