bewaar
Paddenstoelen-preitaart met hazelnoten
Paddenstoelen-preitaart met hazelnoten
bewaar

Paddenstoelen-preitaart met hazelnoten

Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

paddestoelenmelange

300 g

gesneden prei

75 g

ongebrande hazelnoten

3

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

150 g

Hollandse geitenkaas

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (doorsnede ca. 30 cm)

Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid het deeg uit op het werkvlak en laat ontdooien. Bekleed de taartvorm met het deeg.

2

Hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen toe en bak op hoog vuur al omscheppend voor 3 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een taartvorm. Strooi de hazelnoten erover.

3

Klop in een kom de eieren met melk los. Rasp de geitenkaas. Roer de kaas met een mespunt peper door het eiermengsel. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Lekker met een groene salade.