bewaar
Preitaart met geitenkaas
Preitaart met geitenkaas
bewaar

Preitaart met geitenkaas

Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

25 min. bereiden
30 min. wachten
890waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

deeg voor hartige taart

750 g

prei

2 el

ongezouten roomboter

6

zongedroogde tomaten

2 el

tarwebloem

200 g

Bettine Blanc geitenkaas 45+

3

middelgrote eieren

200 ml

koksroom

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24-26 cm)

Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.

3

Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.