Preitaart met geitenkaas
Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g deeg voor hartige taart
- 750 g preien
- 2 el ongezouten roomboter (of magarine)
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 el tarwebloem
- 200 g Bettine Blanc geitenkaas 45+
- 3 middelgrote eieren
- 200 ml koksroom
Keukenspullen
- lage taartvorm (Ø 24-26 cm)
Advertentie
Bereiden
- Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
- Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 970 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Preitaart met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Preitaart met geitenkaas
- 450 g deeg voor hartige taart
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
- 750 g preien
- 2 el ongezouten roomboter
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen.
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 el tarwebloem
- 200 g Bettine Blanc geitenkaas 45+
Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover.
- 3 middelgrote eieren
- 200 ml koksroom
Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.