Preitaart met geitenkaas

Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

555 kcal

25 min. bereiden, 35 min. wachten

3.6/5

(1023)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)


2004 week 14-15 - 2004 week 14-15

Aan de slag

  1. Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en maak schoon. Verhit de boter in een braadpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Snijd de tomaat in reepjes en roer samen met de bloem door de prei. Verdeel de kaas erover en roer door.

  2. Klop de eieren los met de kookroom, peper en eventueel zout. Roer de prei door het eimengsel.

  3. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Snijd het overtollige bladerdeeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het preimengsel over de bodem en bak de taart in ca. 35 min. in de oven goudbruin.

  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Wat vond je van dit recept?

Preitaart met geitenkaas

Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig