bewaar
Kaas-preitaart
Kaas-preitaart
bewaar

Kaas-preitaart

Een perfecte combinatie: de lichte uismaak van prei, romige brie en pittige belegen kaas.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

15 g

ongezouten roomboter

600 g

prei

1 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

200 g

roombrie

100 g

geraspte extra belegen kaas

125 g

verse roomkaas met kruiden

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

  • bakpapier

Een perfecte combinatie: de lichte uismaak van prei, romige brie en pittige belegen kaas.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de springvorm met het deeg. Bak het deeg 8 min. in de oven.

2

Maak de prei schoon en snijd in schuine ringen van 2 cm. Verhit de olie en bak de prei 3 min. Druk in een vergiet het vocht uit de prei en verdeel de prei over de vorm.

3

Klop de eieren los met de melk. Snijd de brie in kleine stukjes. Roer de brie, geraspte kaas en de roomkaas door het mengsel van de eieren en melk. Breng op smaak met peper.

4

Schep het mengsel over de prei in de springvorm. Bak in ca. 30 min. goudbruin in de oven.

combinatietipLekker met een salade van Chinese kool en vinaigrette.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.