bewaar
Roomkaastaart met groenten en tijm
Roomkaastaart met groenten en tijm
bewaar

Roomkaastaart met groenten en tijm

Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

3 el

traditionele olijfolie

1 stengel

bleekselderij

1

rode paprika

300 g

gesneden prei

1 tl

gedroogde tijm

100 g

roomkaas naturel

4

middelgrote eieren

200 ml

verse slagroom

100 g

geraspte jong belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • staafmixer

Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Smeer de springvorm in met ⅓ van de olie. Bekleed de vorm met deeglapjes.

2

Snijd de bleekselderij in schijfjes. Snijd de paprika in repen. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de bleekselderij, paprika en prei samen met de tijm al omscheppend op hoog vuur 5-6 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pureer met een staafmixer de roomkaas, eieren en slagroom tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep ⅘ van de kaas door de groenten. Schep de groenten in de met deeg beklede vorm. Giet het ei-roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.