bewaar
Pittige worteltaart
Pittige worteltaart
bewaar

Pittige worteltaart

Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
pittig
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

1

rode paprika

2

winterpeen

4 el

zonnebloemolie

4

middelgrote eieren

75 ml

verse slagroom

200 g

geraspte pittige kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.

2

Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en het zout. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.

3

Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

tip

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.