bewaar
Pittige worteltaart
Pittige worteltaart
bewaar

Pittige worteltaart

Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
redelijk pittig
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

1

rode paprika

2

winterpeen

4 el

zonnebloemolie

4

middelgrote eieren

75 ml

verse slagroom

200 g

geraspte pittige kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.

2

Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en het zout. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.

3

Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.