Prei­taart met rau­we ham

Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(426)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg. 4 personen
3 426

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven op 200 °C. Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de quiche vorm met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met ⅔ van de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevormen schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.

variatietip:

Voor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Preitaart met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart met rau­we ham

1
1
  • 800 g gesneden prei

Verwarm de oven op 200 °C. Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 100 g coburgerham
  • 1 tl gedroogde tijm

Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm.

3
3
  • 5 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta

Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaakmet peper en eventueel zout.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4

Verdeel de prei over de bodem van de quichevorm en schenk het eimengsel erover.

5
5
  • 50 g coburgerham
  • 75 g rucola

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.

variatietip:

Voor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.