bewaar
Spinazie-ricottataart
Spinazie-ricottataart
bewaar

Spinazie-ricottataart

Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
403waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

3 el

paneermeel

2 tenen

knoflook

600 g

verse bladspinazie

4

middelgrote eieren

250 g

ricotta

100 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • springvorm 24 cm

  • bolzeef

Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met wat olie en bekleed met de plakjes deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verhit de rest van de olie in een wok, pers de knoflook erboven en fruit 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en duw er vervolgens met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Schep de spinazie op een snijplank en snijd grof.

2

Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de spinazie erdoor en schep de vulling in de springvorm. Bak de taart in ca. 30 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.

Spinazie-ricottataart

Instructievideo - 00:38 min.