bewaar
Spinazietaart met blauwe kaas & gedroogde ham
Spinazietaart met blauwe kaas & gedroogde ham
bewaar

Spinazietaart met blauwe kaas & gedroogde ham

15 min. bereiden
30 min. oventijd
238waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

deeg voor hartige taart

900 g

diepvries bladspinazie

100 g

rauwe ham

100 g

blauwaderkaas

3

middelgrote eieren

100 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • bakplaat (30 x 35 cm), ingevet

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de bakplaat in en leg de deegplakjes erop. Druk de naden goed dicht.Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.

2

Laat de spinazie ontdooien en uit laten lekken. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem. Leg de ham op de spinazie en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met room. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de taart.

3

Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

tip

algemeenprijs per persoon 1.40 (in augustus 2005)