bewaar
Romige spinazietaart
Romige spinazietaart
bewaar

Romige spinazietaart

20 min. bereiden
35 min. oventijd
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

900 g

diepvries spinazie

40 g

ongezouten roomboter

1

ui

1 teen

knoflook

3

middelgrote eieren

200 ml

verse slagroom

250 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Aan de slag

1

Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.

2

Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.

variatietipVoeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.