bewaar
Champignonquiche met rookkaas
Champignonquiche met rookkaas
bewaar

Champignonquiche met rookkaas

Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
284waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kastanjechampignons

2 el

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

100 ml

verse slagroom

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

100 g

rookkaas

6

tomaten

5 el

dressing balsamico

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.

2

Klop de eieren los met de slagroom. Druk het deeg in de vorm. Rasp de rookkaas. Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

3

Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing. Serveer de quiche met de tomatensalade.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.