Champignonquiche met rookkaas
Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kastanjechampignons
- 2 el ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml verse slagroom
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 100 g rookkaas
- 6 tomaten
- 5 el dressing balsamico
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Klop de eieren los met de slagroom. Druk het deeg in de vorm. Rasp de rookkaas. Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
- Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing. Serveer de quiche met de tomatensalade.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 705 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Champignonquiche met rookkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Champignonquiche met rookkaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 500 g kastanjechampignons
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- 2 el ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en champignons 10 min. bakken en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml verse slagroom
Klop de eieren los met de slagroom.
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 100 g rookkaas
Rasp de rookkaas.
Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas.
Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin.
- 6 tomaten
- 5 el dressing balsamico
Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing.
Serveer de quiche met de tomatensalade.