bewaar
Kerriequiche
Kerriequiche
bewaar

Kerriequiche

Of je hem nu maakt voor een high-tea, een parkpicknick of zomaar, deze quiche hoort er gewoon bij!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

300 g

rundergehakt

1

ui

2 tl

kerriepoeder

225 g

diepvries sperziebonen

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Of je hem nu maakt voor een high-tea, een parkpicknick of zomaar, deze quiche hoort er gewoon bij!

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de vorm met het deeg.

2

Bak het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter 6 min. Snipper de ui. Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee. Bak daarna de sperziebonen 5 min. op hoog vuur mee. Giet af en schep in de vorm.

3

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de gehaktvulling. Bak ca. 45 min. in de oven.

tip

combinatietipMet courgettesalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.