Kerriequiche
Of je hem nu maakt voor een high-tea, een parkpicknick of zomaar, deze quiche hoort er gewoon bij!

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 300 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 tl kerriepoeder
- 225 g diepvries sperziebonen
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml verse slagroom
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de vorm met het deeg.
- Bak het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter 6 min. Snipper de ui. Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee. Bak daarna de sperziebonen 5 min. op hoog vuur mee. Giet af en schep in de vorm.
- Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de gehaktvulling. Bak ca. 45 min. in de oven.
bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
combinatietip:
Met courgettesalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 420 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Kerriequiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kerriequiche
Verwarm de oven op 180 °C.
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 2 el boter om in te vetten
- 300 g rundergehakt
Bak het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter 6 min.
- 2 tl kerriepoeder
- 225 g diepvries sperziebonen
Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee. Bak daarna de sperziebonen 5 min. op hoog vuur mee. Giet af en schep in de vorm.
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml verse slagroom
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de gehaktvulling. Bak ca. 45 min. in de oven.
bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
combinatietip:
Met courgettesalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).