bewaar
Broccoli-zalmquiches
Broccoli-zalmquiches
bewaar

Broccoli-zalmquiches

Daar word je blij van: een miniquiche op je bord!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
15 min. wachten
440waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

deeg voor hartige taart

600 g

broccoli

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

2 tl

kerriepoeder

3

bosuien

250 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • springvormen (Ø 12 cm)

Daar word je blij van: een miniquiche op je bord!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.

2

Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de bosui in ringetjes.

3

Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen. Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

bereidingstipJe kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.