bewaar
Quiche met gerookte kip
Quiche met gerookte kip
bewaar

Quiche met gerookte kip

Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!

15 min. bereiden
55 min. oventijd
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

250 ml

crème fraîche

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

150 g

geraspte gruyère

2

gerookte kipfilet

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door. Vet de quichevorm in met boter.

2

Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bestrooi de bodem met kaas. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.

3

Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin. Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.

combinatietipLekker met gestoofde prei.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.