Quiche met gerookte kip
Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml crème fraîche
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 150 g geraspte gruyère (kaas)
- 2 gerookte kipfilet
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door. Vet de quichevorm in met boter.
- Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bestrooi de bodem met kaas. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.
- Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin. Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.
combinatietip:
Lekker met gestoofde prei.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 900 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Quiche met gerookte kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quiche met gerookte kip
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 middelgrote eieren
- 250 ml crème fraîche
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door.
- 2 g olie om in te vetten
Vet de quichevorm in met boter.
- 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 150 g geraspte gruyère
Bestrooi de bodem met kaas.
- 2 gerookte kipfilet
Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.
Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min.
Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin.
Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.
combinatietip:
Lekker met gestoofde prei.