Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len, to­maat­jes & pan­cet­ta

De leukste pakketjes om te openen (én op te eten): ravioli.

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht De leukste pakketjes om te openen (én op te eten): ravioli. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
  2. Scheur ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en snijd de kruiden uit de schaal samen met de knoflook fijn. Halveer de romaatjes. Bak de paddenstoelen met de knoflook, kruiden, peper en zout 5 min. op middelhoog tot hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de romaatjes 2 min. op middelhoog vuur.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel met de paddenstoelen over diepe borden. Schep de romaatjes erop en verdeel de kiemgroente erover. Verkruimel de pancetta erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 35-36

Ravioli met paddenstoelen, tomaatjes & pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len, to­maat­jes & pan­cet­ta

1
1
  • 80 g pancetta

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege.

2
2

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

3
3
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 1 teen knoflook
  • 500 g romaatjes

Scheur ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en snijd de kruiden uit de schaal samen met de knoflook fijn. Halveer de romaatjes.

4
4

Bak de paddenstoelen met de knoflook, kruiden, peper en zout 5 min. op middelhoog tot hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

5
5

Neem uit de pan en houd warm.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de romaatjes 2 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 500 g pasta fresca ravioli burrata e pomodoro

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel met de paddenstoelen over diepe borden.

8
8
  • 60 g pittige kiemgroente

Schep de romaatjes erop en verdeel de kiemgroente erover. Verkruimel de pancetta erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.