bewaar
Heldere paddenstoelensoep met ravioli
Heldere paddenstoelensoep met ravioli
bewaar

Heldere paddenstoelensoep met ravioli

Perfect om mee te starten: een lichte soep boordevol groenten met als verrassing gevulde pasta.

25 min. bereiden
25 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

Castellino funghi porcini secchi

400 g

paddenstoelen voor pasta

250 g

kastanjechampignon

2 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

1½ liter

kokend water

2 takjes

verse rozemarijn

2

bospaddenstoelentabletten

400 g

bleekselderij

250 g

pasta fresca ravioli burrata e pomodoro

100 g

babyspinazie

Perfect om mee te starten: een lichte soep boordevol groenten met als verrassing gevulde pasta.

Aan de slag

1

Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot de gedroogde paddenstoelen helemaal onder staan. Laat staan tot gebruik.

2

Scheur of snijd de paddenstoelen voor pasta in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta en de kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg het water, de rozemarijn en de bouillontabletten toe en houd de soep 20 min. op laag vuur tegen de kook aan.

3

Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes. Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen in stukjes. Voeg de stukjes, het vocht en de bleekselderij toe aan de soep en breng aan de kook.

4

Voeg de ravioli toe en kook 4 min. mee. Roer de babyspinazie erdoor en serveer.

bereidingstipTot en met stap 3 kun je deze soep 3 dagen van tevoren maken. Ga vlak voor serveren verder met stap 4.