Pad­den­stoe­len­soep

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

(20) waardeer
hoofdgerecht Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom. Giet er zo veel kokend water over tot ze net onder staan. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit 2/3 boter in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons met peper 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en helft van de knoflook toe en bak 5 min. mee. Laat de gewelde paddenstoelen uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het hete water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
  2. Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knoflook, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie en serveer met het brood.

Tip:

Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor acht personen.

Tip:

Je kunt de soep en gebakken paddenstoelen 1 dag van tevoren maken. Verwarm beide op laag vuur apart van elkaar op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 43-44

Paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­soep

1
1
  • 15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom. Giet er zo veel kokend water over tot ze net onder staan.

2
2
  • 250 g preien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 40 g ongezouten boter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons met peper 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en helft van de knoflook toe en bak 5 min. mee.

4
4

Laat de gewelde paddenstoelen uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn.

5
5
  • 2 groentebouillontabletten
  • 150 ml kookzuivel
  • 1200 ml water

Voeg ze, samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het hete water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 200 g paddenstoelen voor pasta

Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote.

7
7
  • 20 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knoflook, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

8
8

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover.

9
9
  • 2 el truffelolie
  • ½ meergranen vloerbrood

Besprenkel met de truffelolie en serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.