bewaar
Paddenstoelensoep
Paddenstoelensoep
bewaar

Paddenstoelensoep

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

30 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)

250 g

prei

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignon

60 g

ongezouten roomboter

2

groentebouillontabletten

150 ml

kookzuivel

1¼ liter

water

200 g

paddenstoelen voor pasta

2 el

truffelolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

Aan de slag

1

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er zo veel kokend water over tot het net onder staat. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knof•look f•ijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

2

Verhit —2/3 van de boter in een pan met dikke bodem en bak de champignons met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de helft van de knof•look toe en bak nog 5 min.

3

Laat het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd •fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

4

Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knof•look, wat peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

5

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie.

combinatietipLekker met bietenpita's, belegd met zachte geitenkaas, rucola en wat citroenrasp.

algemeenJe kunt dit gerecht ook als voorgerecht serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor acht personen.

algemeenJe kunt de soep en de gebakken paddenstoelen 1 dag van tevoren maken. Verwarm beide op laag vuur apart van elkaar op.