Pad­den­stoe­len­soep

Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag.

(25) waardeer
hoofdgerecht Een volle, smaakvolle soep voor een heerlijke herfstdag. 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er zo veel kokend water over tot het net onder staat. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knof•look f•ijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
  2. Verhit —2/3 van de boter in een pan met dikke bodem en bak de champignons met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de helft van de knof•look toe en bak nog 5 min.
  3. Laat het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd •fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
  4. Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knof•look, wat peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
  5. Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie.

combinatietip:

Lekker met bietenpita's, belegd met zachte geitenkaas, rucola en wat citroenrasp.

Tip:

Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor acht personen.

Tip:

Je kunt de soep en de gebakken paddenstoelen 1 dag van tevoren maken. Verwarm beide op laag vuur apart van elkaar op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­soep

1
1
  • 15 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er zo veel kokend water over tot het net onder staat.

2
2
  • 250 g preien

Was de prei en snijd in dunne halve ringen.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd de kno•flook f•ijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

4
4
  • 40 g ongezouten roomboter

Verhit —de boter in een pan met dikke bodem en bak de champignons met wat peper 5 min. op middelhoog vuur

5
5

Voeg de prei en de helft van de knof•look toe en bak nog 5 min.

6
6

Laat het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd •fijn.

7
7
  • 2 groentebouillontabletten
  • 150 ml kookzuivel
  • 1¼ liter water

Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

8
8
  • 200 g paddenstoelen voor pasta

Veeg ondertussen de paddenstoelen voor pasta schoon met keukenpapier en halveer de grote.

9
9
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knof•look, wat peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

10
10

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer.

11
11
  • 2 el truffelolie

Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie.

combinatietip:

Lekker met bietenpita's, belegd met zachte geitenkaas, rucola en wat citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.