Ge­zon­de cham­pig­non­soep

We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.

(0) waardeer
voorgerecht We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er 250 ml kokend water over. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, tijm en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.
  2. Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht, het bouillontablet en de rest van het kokend water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
  3. Veeg ondertussen de seizoens paddenstoelenmelange schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Houd de kruiden apart. Verhit een ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.
  4. Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover. Garneer met de kruiden uit de seizoens paddenstoelenmelange en besprenkel met de rest van de olie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Gezonde champignonsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de cham­pig­non­soep

1
1
  • 15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 250 ml kokend water

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er het kokende water over.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 1½ el milde olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, tijm en wat peper 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 200 g gesneden prei

Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.

5
5

Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn.

6
6
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 1000 ml kokend water

Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht, het bouillontablet en de rest van het kokende water toe aan de pan.

7
7

Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

8
8
  • 150 g seizoens paddenstoelenmelange

Veeg ondertussen de seizoens paddenstoelenmelange schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Houd de kruiden apart.

9
9
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.

10
10

Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover.

11
11
  • 1 el milde olijfolie

Garneer met de kruiden uit de seizoens paddenstoelenmelange en besprenkel met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.