bewaar
Minipasteibakje met paddenstoelenragout
Minipasteibakje met paddenstoelenragout
bewaar

Minipasteibakje met paddenstoelenragout

Een pasteitje met paddenstoelenragout is een kerstklassieker waar je nooit genoeg van krijgt. En in 't klein geniet je daar groots van.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4 g

funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)

½ teen

knoflook

60 ml

kokend water

100 g

paddenstoelen voor pasta

12

pasteibakjes

1½ el

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

15 ml

droge witte wijn

1 tl

dijonmosterd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een pasteitje met paddenstoelenragout is een kerstklassieker waar je nooit genoeg van krijgt. En in 't klein geniet je daar groots van.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe de funghi porcini in een kom en giet er ⅔ kokend water over tot ze helemaal onderstaan. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen voor pasta in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Laat de gewelde porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd de paddenstoelen fijn.

2

Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Smelt ondertussen in een (steel)pan op laag vuur de helft van de boter en bak de paddenstoelen en knoflook in 7 min. goudbruin. Strooi de bloem in de pan en roer 2 min. door. Voeg de rest van de boter toe. Blus af met de witte wijn. Laat 2 min. verdampen, voeg dan al roerend de porcini met het weekvocht, de mosterd, oregano en de rest van het kokend water toe. Breng aan de kook en laat 5-10 min. op laag vuur zachtjes koken en indikken tot een stevige ragout. Voeg eventueel meer water toe als de ragout te dik wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Ris de blaadjes tijm van de takjes uit de verpakking paddenstoelen voor pasta. Haal de pasteibakjes uit de oven, vul met de helft van de paddenstoelenragout en bestrooi met de tijm. Serveer direct.

bewaartipEet de rest van de ragout de volgende dag op een warm pistoletje.
algemeenDit recept is ook perfect als een voorgerecht voor 2 personen in een groot pasteibakje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Minipasteibakje met paddenstoelenragout

Een pasteitje met paddenstoelenragout is een kerstklassieker waar je nooit genoeg van krijgt. En in 't klein geniet je daar groots van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig