bewaar
Paddenstoelenragout
Paddenstoelenragout
bewaar

Paddenstoelenragout

Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
197waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

pasteibakjes

1

rode ui

2 tenen

knoflook

1 el

verse peterselie

50 g

ongezouten roomboter

400 g

paddestoelenmelange

40 g

tarwebloem

250 ml

bospaddenstoelenbouillon van tablet

2 el

crème fraîche

1½ el

madeira wijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en bak 5 min. mee (houd er een paar achter). Schep dit mengsel uit de pan.

2

Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.

3

Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes. Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.