Paddenstoelenragout
Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira.
Ingrediënten
4 personen
4
pasteibakjes
1
rode ui
2 tenen
knoflook
400 g
paddenstoelen voor pasta
50 g
ongezouten roomboter
40 g
tarwebloem
250 ml
bospaddenstoelenbouillon van tablet
2 el
crème fraîche
1½ el
madeira wijn
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddestoelenmix en snijd fijn. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier (houd er een paar achter) en bak samen met de fijngesneden kruiden 5 min. mee. Schep dit mengsel uit de pan.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.
Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes. Garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Paddenstoelenragout
Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira.

voorgerecht
4 personen
380 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddestoelenmix en snijd fijn. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier (houd er een paar achter) en bak samen met de fijngesneden kruiden 5 min. mee. Schep dit mengsel uit de pan.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.
Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes. Garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 pasteibakjes
1 rode ui
2 tenen knoflook
400 g paddenstoelen voor pasta
50 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
250 ml bospaddenstoelenbouillon van tablet
2 el crème fraîche
1½ el madeira wijn
Dit heb je nodig
bakpapier