Bol­cour­get­te met pas­ta en pad­den­stoe­len­ra­gout

Je kunt ragout serveren in een bakje van bladerdeeg, maar óók in een bakje van courgette.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt ragout serveren in een bakje van bladerdeeg, maar óók in een bakje van courgette. 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een kapje van de courgettes en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Zorg dat de rand nog 1 cm dik is. Zet ze met de kapjes ernaast in een ovenschaal. Rooster de courgettes 20 min. in de oven. Breng een pan ruim water voor de pasta aan de kook.
  2. Snipper de sjalotten en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken. Snijd het uitgelepelde courgettevruchtvlees fijn. Smelt de boter in een hapjespan. Bak de sjalotten, paddenstoelen en het courgettevruchtvlees 5 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de fond en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken en indikken. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel de pasta over de diepe borden. Breng de paddenstoelenragout op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  3. Neem de courgettes uit de oven en zet ze in het midden van de pasta. Schep de ragout over de pasta en in de courgettes Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil van een halve sinaasappel (per 4 personen) over de courgettes met ragout. Bestrooi met de blaadjes van de takjes oregano.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Bolcourgette met pasta en paddenstoelenragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bol­cour­get­te met pas­ta en pad­den­stoe­len­ra­gout

1
1
  • 4 bolcourgettes

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een kapje van de courgettes en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Zorg dat de rand nog 1 cm dik is.

2
2

Zet ze met de kapjes ernaast in een ovenschaal. Rooster de courgettes 20 min. in de oven. Breng een pan ruim water voor de pasta aan de kook.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 400 g paddenstoelenmelange

Snipper de sjalotten en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken. Snijd het uitgelepelde courgettevruchtvlees fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 30 g ongezouten boter

Smelt de boter in een hapjespan. Bak de sjalotten, paddenstoelen en het courgettevruchtvlees 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 30 g tarwebloem
  • 1 bospaddenstoelentablet
  • 380 ml bospaddenstoelenfond
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de fond en slagroom toe en breng al roerend aan de kook.

6
6

Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken en indikken.

7
7
  • 250 g verse tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

8
8
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Giet af en verdeel de pasta over de diepe borden. Breng de paddenstoelenragout op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

9
9

Neem de courgettes uit de oven en zet ze in het midden van de pasta. Schep de ragout over de pasta en in de courgettes.

10
10
  • 1 medium handsinaasappel
  • 2 takjes gedroogde oregano

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil van een halve sinaasappel over de courgettes met ragout. Bestrooi met de blaadjes van de takjes oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.